Renovering av tvättstuga/källare

24.11.2021

Under början av 2022 kommer vi påbörja ett större arbete med att renovera och fräscha upp i källaren mellan 7B och 7C.

För att minimera påverkan på tillgänglighet till tvättstugorna kommer renoveringen delas upp i två delar;

  • Den första delen omfattar den stora tvättstugan, båda torkrummen och anslutande del av korridor.
  • Den andra delen omfattar akuttvättstugan och anslutande del av korridoren.

Planen är att göra följande:

  • Utrymme samt dusch i anslutning till bastun kommer göras om. Det kommer inte var möjligt att utnyttja bastun och intilliggande faciliteter under tiden renoveringen pågår.
  • Tvättstugorna (vanliga- & akuttvättstugan) samt torkrummen kommer kaklas om och målas. Vi kommer inte göra båda samtidigt men det kommer innebära att vi under perioder bara har tillgång till en tvättstuga. Vi ber om ert tålamod och överseende med detta och vår förhoppning är att med god framförhållning och tydlig information kommer vi kunna samsas om de tvättmaskiner som finns tillgängliga.
  • Hallen/gången kommer målas och kaklas om. Vi kommer se till att man kan ta sig till den tvättstuga som är öppen för tillfället.
  • Gästrummet kommer fräschas upp med nytt golv, målade väggar och nya möbler. Det kommer inte vara möjligt att boka gästrummet under denna period.

Bastun och Gästrummet kommer alltså inte varia tillgängliga alls under hela renoveringen.

Då tillgängligheten till tvättmaskinerna kommer vara begränsad under perioden tittar vi just nu på olika alternativ för att underlätta för våra medlemmar. Ett alternativ är att korta ner tidsintervallerna på varje bokning till 1-2 timmar för att så många som möjligt skall kunna tvätta utan att behöva boka flera dagar/veckor i förtid.

Ett annat alternativ vi har tittat på är att utnyttja kemtvätten på Eklandagatan 23 (står skomakare på deras skylt). Vi har fått bekräftat att vi kan få någon form av rabatt om vi har medlemmar som vill lämna in sin tvätt där. Exakt hur mycket vi kan få är ännu oklart.

Vi arbetar fortfarande med att få klart alla detaljer kring renoveringen. Vi gör vårat yttersta när det kommer till att tillgodose alla medlemmars behov och önskemål. Det är dock inte möjligt att tillfredställa allas önskemål men vi hoppas och tror att det kommer bli bra för oss alla.

Med tidig och tydlig kommunikation hoppas vi på ert överseende och samarbete med eventuella ljud/störningar och mindre tillgång till tvättstugorna under en period.

Planerad start för renoveringen är i början av januari 2022

Tveka inte att höra av er till styrelsen om ni har frågor eller funderingar.