Din bostadsrätt


Portsystem, nycklar, namnskylt & trappuppgångar


Samtliga entréer är utrustade med ett portsystem med låsbrickor (så kallade "tags"). Har du förlorat din låsbricka, eller om den slutat fungera, ska du kontakta styrelsen genom att mejla styrelsen@hamplingen.se eller lägga en lapp i brevlådan i trappuppgång 7A.

Samtliga entréer är utrustade med en porttelefon som kopplas till det nummer du väljer. När du flyttar in och vill välja nummer, eller om du vill ändra nummer senare, kontakta styrelsen.

Fattas det namnskylt på er dörr, eller behöver den uppdateras? Kontakta vår fastighetsskötare via hamplingen@emfacility.se så får ni hjälp med det.

Tänk på att hålla trappuppgångarna fria från sopor, skräp och dörrmattor, dels för att städning skall kunna genomföras samt av brandsäkerhetsskäl.

Förråd


Till varje lägenhet hör två förråd, . Förråden kan vara placerade i olika delar av byggnaden.

Vid överlåtelse är det viktigt att säljaren dels upplyser om vilka förråd som hör till den sålda lägenheten, dels tömmer förråden i samband med flytt.

Varje medlem skaffar själv hänglås till sina förråd. Vid underhållsarbete behövs ibland åtkomst till vissa förråd för att komma åt ventiler och rörledningar. Styrelsen skickar då ut information och instruktioner om hur berörda medlemmar kan lämna nycklar.

Notera att det är förbjudet att förvara skräp/kartoner/annat utanför förråden i gångarna av brandsäkerhetsskäl.

Andrahandsuthyrning


Om du vill hyra ut i andra hand ansöker du på en blankett som styrelsen tillhandahåller. Blanketten finns också tillgänglig på "mitt HSB". Exempel på giltiga skäl för andrahandsuthyrning - dessa brukar godkännas av hyresnämnden - är studier på annan ort, tillfälligt arbete på annan ort, utlandsvistelse, sambo på prov och vård på sjukhus eller liknande.

Observera att det är du som bostadsrättshavare som har ansvar för att månadsavgiften betalas samt att din hyresgäst sköter sig. Det är därför viktigt att du lämnar kontaktuppgifter så att styrelsen kan nå dig om det uppstår problem eller dyker upp frågetecken under hyresperioden.

Vid andrahandsuthyrning betalas en avgift månadsvis till föreningen. Se 12 § i föreningens stadgar. Avgiften ligger på 10% av prisbasbeloppet för det år man hyr ut och avgiften läggs på bostadsrättsinnehavarens hyresavi.

Lägenheternummer


Varje lägenhet har två nummer: ett som står på kontraktet och som föreningen använder sig av, och ett annat som Skattemyndigheten angett. Båda numren finns anslagna i varje port. 

Bredband & telefoni 

Telenor

Föreningen har ett förmånligt gruppavtal med Telenor som förlängdes fr.o.m. februari 2023. Avtalet innebär en mycket snabb bredbandsuppkoppling (500/500Mbit/s) genom optofiberkabel.

Priset är 150 kr/månad. Detta är ett obligatoriskt tillägg som läggs på hyresavin som föreningen aviserar dig genom HSB. I priset ingår en trådlös router samt ett telefonabonnemang. Väljer du att nyttja telefonabonnemanget fakturerar Telenor kostnaden för det direkt till dig.

Genom avtalet har föreningens medlemmar rätt att beställa en ny router som man får låna gratis under avtalstiden. Observera att om du har en gammal router som fungerar går det utmärkt att ha kvar den! Vill du beställa en router ringer du Telenor på telefon 020 - 222 222.

Ange din adress och att du bor i Brf Hämplingen så blir det rätt. 

Digital-TV

Tele2

Föreningen har avtal med Tele2 avseende digital-TV. Samtliga lägenheter har tillgång till ett analogt grundutbud och digital-TV Small utan extra kostnad. För att ta del av digital-TV krävs att du själv skaffar en digital mottagare, som kan vara en box eller en inbyggd mottagare i teven.

Kontakta Tele2 om du önskar köpa ett större utbud av kanaler än de som ingår i föreningens avtal. Enligt vårt avtal slipper vi betala en extra kostnad i form av kortavgifter.

Mer information hittar du på Tele2's hemsida.