Din bostadsrätt


Portsystem, nycklar och namnskylt


Samtliga entréer är utrustade med ett portsystem med låsbrickor (så kallade "tags"). Har du förlorat din låsbricka, eller om den slutat fungera, ska du kontakta styrelsen genom att mejla styrelsen@hamplingen.se eller lägga en lapp i brevlådan i trappuppgång 7A.

Samtliga entréer är utrustade med en porttelefon som kopplas till det nummer du väljer. När du flyttar in och vill välja nummer, eller om du vill ändra nummer senare, kontakta styrelsen.

Fattas det namnskylt på er dörr och/eller på tavlan i entrén? Kontakta då styrelsen genom att mejla styrelsen@hamplingen.se eller lägg en lapp i brevlådan i trappuppgång 7A.

Förråd


Till varje lägenhet hör ett vindsförråd och ett källarförråd. Förråden kan vara placerade i olika delar av byggnaden.

Vid överlåtelse är det viktigt att säljaren dels upplyser om vilka förråd som hör till den sålda lägenheten, dels tömmer förråden i samband med flytt.

Varje medlem skaffar själv hänglås till sina förråd. Vid underhållsarbete behövs ibland åtkomst till vissa förråd för att komma åt ventiler och rörledningar. Styrelsen skickar då ut information och instruktioner om hur berörda medlemmar kan lämna nycklar.


Andrahandsuthyrning


Om du vill hyra ut i andra hand ansöker du på en blankett som styrelsen tillhandahåller. Exempel på giltiga skäl för andrahandsuthyrning - dessa brukar godkännas av hyresnämnden - är studier på annan ort, tillfälligt arbete på annan ort, utlandsvistelse, sambo på prov och vård på sjukhus eller liknande.

Observera att det är du som bostadsrättshavare som har ansvar för att månadsavgiften betalas samt att din hyresgäst sköter sig. Det är därför viktigt att du lämnar kontaktuppgifter så att styrelsen kan nå dig om det uppstår problem eller dyker upp frågetecken under hyresperioden.

Lägenheternummer


Varje lägenhet har två nummer: ett som står på kontraktet och som föreningen använder sig av, och ett annat som Skattemyndigheten angett. Båda numren finns anslagna i varje port. 

Bredband & telefoni 

Bredbandsbolaget

Föreningen har sedan 2010 ett förmånligt gruppavtal med Bredbandsbolaget. Avtalet innebär en mycket snabb bredbandsuppkoppling (100 Mbit/sek) genom optofiberkabel.

Priset är endast 200 kr/månad. Detta belopp läggs som ett tillägg till din avgift som föreningen aviserar dig genom HSB. I priset ingår en trådlös router samt ett telefonabonnemang. Väljer du att nyttja telefonabonnemanget fakturerar Bredbandsbolaget kostnaden för samtalen direkt till dig.

Vill du ansluta dig så ringer du till Bredbandsbolagets kundtjänst vardagar 08:00-22:00, telefon 0770-777 000.

Ange din adress och att du bor i Brf Hämplingen så blir det rätt.

OBS! Som angetts ovan betalar du inte till Bredbandsbolaget utan till Föreningen. Det är endast om du väljer att nyttja telefonabonnemanget som du betalar just den kostnaden direkt till Bredbandsbolaget.

Föreningen rekommenderar alla bostadsrättshavare att ansluta sig till gruppavtalet med bredbandsbolaget. Detta dels för att föreningens kostnader sjunker för varje bostadsrättshavare som ansluter sig, dels för att det är ett förmånligt pris och hög hastighet.

Digital-TV

ComHem

Föreningen har avtal med ComHem avseende digital-TV. Samtliga lägenheter har tillgång till ett analogt grundutbud och digital-TV Small utan extra kostnad. För att ta del av digital-TV krävs att du själv skaffar en digital mottagare, som kan vara en box eller en inbyggd mottagare i teven.

Kontakta ComHem om du önskar köpa ett större utbud av kanaler än de som ingår i föreningens avtal. Enligt vårt avtal slipper vi betala en extra kostnad i form av kortavgifter.

Mer information hittar du på ComHem:s hemsida: https://www.comhem.se/tv.